Corve distingeix als millors alumnes de Cicles Formatius de Grau Mig

La iniciativa s’emmarca en el projecte “Formació és oportunitat i futur”

Després d’un any d’absència com a conseqüència de la pandèmia, malgrat les limitacions, CORVE, seguint el desenvolupament del seu projecte ha reprès l’atorgament de la distinció als 3 millors alumnes de Cicles Formatius de Grau Mitjà d’Electromecànica de Vehicles a cada un dels instituts públics que els imparteixen: Institut Montilivi, Institut Baix Empordà i Institut Narcís Monturiol.

L’entrega que en la primera edició es va concentrar en un acte en un sol institut i que havia de ser rotatori, per motius sanitaris s’ha considerat de fer-la en tres actes independents a cada centre. El president de CORVE, Sr. Jordi Solà Codony, i el director general d’AD BOSCH, patrocinador d’un dels obsequis, Sr. Josep Bosch Merino, s’han desplaçat per lliurar les distincions, presidint els actes juntament amb el corresponent director de cadascun dels instituts: Ruben Pino (Montilivi) Albert Masoliver (Narcís Monturiol) i Joan Manuel Borromeu(Baix Empordà).

Els alumnes distingits han estat Jashandeep Singh, Víctor Kratzer Español i Anmol Rattu per l’Instittut Montilivi; Brian Fernández González, Pau Díaz i Rodríguez i Carla Blanco i Juanals per Institut Baix Empordà; i per l’Institut Narcís Monturiol han estat Juan Cruz Camusso, Ernest Carbonell Rodríguez i Christof Josef Bosbach.

A més del diploma classificatori, els alumnes van ser premiats amb un obsequi material, una plaça en un curs tècnic/professional en el centre Grup Eina Digital AD per gentilesa d’AD BOSCH, que el premiat podrà escollir del catàleg vigent.

Grup Eina digital AD és un centre de formació de referència en el sector per la qualitat i tecnificació dels cursos impartits.

La iniciativa de CORVE es molt ben acollida i valorada pels instituts, atès que suposa un incentiu per als alumnes premiar el seu esforç, alhora que també ho és per a l’equip docent que s’implica amb la formació dels alumnes i veu com el sector empresarial està al seu costat i valoren la seva feina.

Jordi Solà, president de CORVE, en la seva intervenció va posar en relleu que la formació professional és la principal via d’accés al món laboral en el sector de l’automoció i que cal millorar la imatge dels cicles i canviar la percepció errònia de que estudia un ofici requereix menys capacitat intel·lectual i més habilitats manuals. El mecànic d’automoció és actualment i cada cop més una persona tècnica que necessita coneixements molt diversos en electrònica, electricitat, informàtica. Les noves tecnologies i l’accelerat avenç de l’automòbil requereix persones ben preparades i amb un nivell de formació tècnic cada cop més avançat. I va afegir què la formació dual, en la mesura que es possible, és la via més adequada i ben valorada per a aconseguir-ho

També va destacar el paper dels equips docents dels instituts en la seva implicació i dedicació a la formació i orientació dels alumnes, que sens dubte és fonamental, així com la bona predisposició dels equips directius a donar suport a els departaments d’FP