INFORMACIÓ DEL SEGUIMENT DE LA VAGA GENERAL A L’ASSOCIACIÓ

Amb la finalitat d’obtenir informació directe i poder comparar-la amb les informacions oficials i conèixer de primera mà quin ha estat el seguiment entre les empreses associades, CORVE va trametre a primera hora del matí un qüestionari a les emprses per que donessin informació concreta del seguiment de la vaga que feien els treballadors.

Durant tot el dia d’ahir i fins a primera hora del matí d’avui, varem rebre qüestionaris que anaven definint el seguiment real per part dels treballadors.

Creiem que malgrat que en alguna comarca no hem rebut un gran nombre d’enquestes, la resposta a nivell glogal ha estat molt representativa de la realitat, atès que:

– És una mostra en què hi ha empreses grans i petites
– El nombre de treballadors que ocupen representen el 25% de la massa laboral de les empreses que agrupem.

RESULTATS ENQUESTES

COMARCA NOMBRE %SEGUIMENT
D’EMPRESES DE VAGA %RETARDS/INCID.

ALT EMPORDÀ 8 0% 25,00%
BAIX EMPORDÀ 34 1,32% 17,64%
CERDANYA 16 0 0,00%
GARROTXA 7 0 57,00%
GIRONÈS 20 1,29% 15,00%
SELVA 13 2,82% 15,38%
PLA DE L’ESTANY 6 0,00% 16,60%
RIPOLLÈS 1 0,00% 0,00%
NO IDENTIFICABLES 35 0,29% 0,00%
140 1,16% 12,85%

Nombre total empreses: 123
Treballadors que ocupen: 1.292

*No identificables: Alguns correus electrònics al fer el responder era complicat identificar l’adreça a quina comarca corresponia atès que no identificava l’empresa. Per això han estat registrats en aquest apartat

• NOTA: El seguiment de la vaga ha estat escàs i ha representant a nivell global un 1,20% de les empreses, percentatge que segurament disminuiria amb un major nombre d’enquestes, atès que les empreses que tenien algun treballador en vaga varen contestar al matí. A la tarda cap de les enquestes va aportar més seguiment, la qual cosa afectava a mesura que arribava informació a una disminució del percentatge global de seguiment.
• Ha estat gairebé nul•la la incidència pel bloqueig de les vies, que s’ha produït en algun punt en concret
• També ha estat rellevant cap conflicte per piquets. En tot cas alguna empresa ha optat per abaixar les portes puntualment al seu pas per prevenir, però no hi ha hagut incidents.
• Si que en algunes demarcacions, les empreses han notat incidències en el servei d’entrega de recanvis que ha afectat a una mitjana del 13,38% de les empreses