Automobile Talks. Interessant jornada sobre seguretat i ciberseguretat: com protegir-nos en l’entorn físic i digital’

Fecavem, patronal catalana de la distribució, de la que CORVE en formem part,  ha celebrat l’anunciada jornada  Seguretat i ciberseguretat: com protegir-nos en l’entorn físic i digital’. Ha estat una jornada molt interessant en que responsables de l’administració de la Generalitat, Mossos i també de companyies dedicades a la implementació i desenvolupament de sistemes de seguretat i ciberseguretat, varen explicar quina és la situació actual, la problemàtica, mesures i solucions que les empreses poden optar per millorar la seva protecció.

A la jornada es va posar de manifest que:

  • Hi ha un grau elevat de desconeixement i d’implementació de mesures de seguretat a les empreses
  • Que amb petits trucs i mesures es poden evitar els furts de vehicles: entrevessar un vehicle a la porta tancat, endreçar  les claus en armaris tancats amb clau, estar atents a tancar amb clau els despatxos desocupats…
  • Que és important implementar un protocol de ciberseguretat per evitar el segrestament d’informació i la conseqüent pèrdua d’informació.
  • Estar atents en la compra de vehicles VO. Cal estar segurs de la seva procedència.  Si  el producte és molt atractiu i interessa molt, es recomanable fer una investigació per evitar un disgust. Hi ha molts casos de vehicles robats quasi indetectables que poden comportar una pèrdua econòmica pel compra venda si es descobreix a posteriori.
  • Els delictes en ciberseguretat són molt difícil d’atrapar. La depuració de responsabilitats i identificació dels infractors molt complicada. Se’n resolen un 10% de mitjana.
  • Per contra, la ciberseguretat és poc implementada per les empreses.
  • És molt important implementar un protocol de ciberseguretat per evitar el segrestament d’informació i la conseqüent pèrdua d’informació i el cost econòmic que suposarà.

La conclusió és que la seguretat i ciberseguretat són un factor molt important en la rendibilitat de les empreses i caldria prestar-hi més atenció, ja que alguns productes i la informació, a vegades no tenen preu.