CORVE s’afegeix a la iniciativa de CETRAA: “POSADA A PUNT PER LES VACANCES”

La campanya pretén fomentar els manteniments preventius davant els desplaçaments estivals

La Confederació recorda que un vehicle ben mantingut no té per què ser insegur malgrat la seva edat

Amb l’arribada de l’estiu i l’anticipació de milions de desplaçaments vacacionals,  com tots els estius, la importància del manteniment preventiu de vehicles per garantir la seguretat en carretera. Una revisió adequada és fonamental per prevenir incidents i assegurar que els vehicles estan en òptimes condicions per viatjar.

La campanya vol promoure la cultura del manteniment preventiu, per això CETRAA ha posat a disposició dels tallers un cartell que es pot abaixar de la pàgina web de l’associació perquè puguin col·locar-lo a la vista dels seus clients, recordant així la importància de realitzar revisions preventives abans dels viatges d’estiu. Aquest recurs busca facilitar als tallers la tasca d’ informar i sensibilitzar els conductors de que es crucial fer  aquestes revisions per a la seguretat viària.

Malgrat l’envelliment del parc, la seguretat vial no ha de veure’s compromesa, per la qual cosa cal informar i conscienciar al client. Un vehicle, encara que sigui vell, si porta un bon manteniment preventiu i es fan les revisions  que calen per mantenir-lo segur, no ha de suposar cap perill per la Seguretat Vial.  Per això, la campanya recomana als propietaris/usuaris que no deixi de fer els seus manteniments preventius, la realització dels quals té una relació directa ment amb la seguretat viària.

Una altra recomanació és evitar els tallers il·legals, que no tenen les certificacions, ni la formació necessàries,  i, que sovint utilitzen peces de dubtosa qualitat, posant en risc la seguretat de tothom. És imperatiu seleccionar tallers que compleixin amb els requisits legals i ofereixin garanties dels seus serveis. La Confederació continua la seva lluita contra aquests negocis fraudulents i manté el seu compromís amb la seguretat viària a través de diverses iniciatives com la coordinació amb les associacions provincials, el SEPRONA i la FEMP per a la seva erradicació.

Un petit esforç en prevenció pot marcar la diferència en la seguretat de tothom a la carretera.