El RACC vol que els cotxes tributin segons contaminin

Veure noticia original

El RACC vol que els cotxes tributin segons contaminin
• El club proposa treure l’impost de matriculació i deixar només el de circulació

Si desitja veure el gràfic en PDF faci un click a la imatge. AGUSTÍ SALA
BARCELONA
La Fundació RACC proposa eliminar l’actual impost de matriculació, que està cedit a les autonomies, i fer una reforma en profunditat del de circulació, que és de competència local, que faria que els cotxes paguessin en funció de les seves emissions de CO2.
Aquesta iniciativa plantejada al Govern espanyol, que va ser presentada ahir per Antoni Lladó, assessor de la fundació, té en compte les propostes de la Comissió Europea en aquesta matèria. En tot cas, els canvis plantejats, que són més profunds fins i tot que els que propugna Brussel.les, suposarien una redistribució de càrregues, “no més impostos” i, per tant, un resultat en termes de recaptació similar al que hi ha actualment, va explicar Antoni Lladó.
Amb aquesta proposta, els cotxes híbrids –amb motors que funcionen amb carburant i amb energia elèctrica– pagarien de mitjana un 94% menys que en l’actualitat, mentre que els tot terreny més venuts en l’actualitat tributarien una mitjana del 34% més, segons estima l’entitat. Aquesta política, van afirmar, suposaria un incentiu perquè els fabricants apostessin de forma massiva per les tecnologies més netes amb un cost gairebé nul per a les arques públiques.

PERÍODE TRANSITORI
L’esquema tributari, que s’hauria de combinar amb una compensació a les autonomies per la pèrdua de l’impost de matriculació, neix d’una base del tribut de circulació configurada “únicament per les emissions de diòxid de carboni”, en comptes de la potència fiscal. Aquest nou impost de circulació tindria uns tipus progressius segons el nivell de fums i també un mínim exempt que situen en 104 grams de CO2 per quilòmetre, que és el nivell del model menys contaminant que hi ha actulament en el mercat espanyol: el Toyota Prius familiar híbrid.
La proposta del RACC defensa un període transitori de 10 anys a partir de l’entrada en vigor d’aquest nou sistema perquè no es produïssin greuges comparatius. El club d’automobilistes advoca per renovar el parc amb un sistema de bonificacions de 750 euros per als canvis d’automòbils de gasoil amb més de 10 anys, enfront dels 480,81 actuals i un nou estímul de 600 euros per als que estan en la franja de sis a 10 anys. En el cas dels de gasolina amb més de 10 anys l’incentiu seria de 750 euros enfront dels 721,21 o 480,81 actuals.
També propugna bonificar els turismes de gasoil que incorporin un filtre per reduir l’emissió de partícules, que és el principal motiu de contaminació dels automòbils dièsel.
La Fundació RACC planteja una reforma més agressiva que la Comissió Europea tant pel que fa referència al pes del nivell d’emissions en la base imposable de l’impost de circulació com també al calendari de supressió del de matriculació. Al seu torn consideren que aquests canvis haurien de ser “un primer pas” en el camí de la reordenació dels tributs sobre els carburants perquè es pagui en funció de l’ús dels vehicles, no segons el potencial d’emissions d’aquests.