ELS MOSSOS ALERTEN D’UNA NOVA ESTAFA ALS COMERCIANTS

Veure noticia originaL

Els Mossos alerten d´una nova estafa als comerciants
Un individu truca a les botigues per si es vol posar un anunci en un plànol de Girona
08:35

NOTÍCIES RELACIONADES
Falsos sords-muts i revistes inexistents. Girona

GIRONA | T.C.C. Els Mossos d’Esquadra han detectat recentment noves estafes als comerciants i als establiments gironins. Una d’aquestes està basada en un plànol de la ciutat de Girona que resulta ser fals. L’estafa comença després d’una trucada telèfonica a l’establiment al qual es volen obtenir diners il·lícitament. La persona que truca al botiguer pregunta a l’interlocutor si vol anunciar-se o continuar publicitant-se en una mapa de la ciutat de Girona.

Després que el comerciant rebutgi la suggerència de l’individu que té a l’altre costat de telèfon, els estafadors informen que hauran d’enviar un fax per fer l’anul·lació del contracte. Indiquen, a més a més, que el botiguer haurà de retornar el fax signat per poder fer efectiva aquesta anul·lació.

La maquinària per executar l’estafa ja està engegada. Si no s’han seguit els dos primers passos, l’individu torna a trucar per confirmar que s’ha rebut el fax i recorden que s’ha de retornar per poder “arxivar la documentació”.

Si algú accepta seguir aquest procés i signa el paper i el reenvia allà on assenyala l’interlocutor, en realitat ha firmat un contracte de dos anys per un import de 1.987 euros que certament queda anul·lat, però només a partir del segon any.