Els tallers podran obtenir etiquetes ambientals dels vehicles dels seus clients per mitja de la seva associació

La Confederació Espanyola de Tallers (CETRAA) llança un nou projecte d’emissió de distintius ambientals que permetrà als conductors obtenir-los en el seu taller de confiança. D’aquesta manera, CETRAA possibilita als automobilistes beneficiar-se de la prestació d’un servei de valor afegit per a ells alhora que contribueix a la millora del medi ambient.

En els últims anys s’han vingut incrementat les mesures de protecció mediambiental, sobretot a les grans ciutats com Madrid i Barcelona, ??en forma de restriccions a la circulació i l’aparcament.

L’ús dells distintius ambientals és, actualment, voluntari. Han estat acollits per l’Administració com una eina per administrar aquestes mesures de protecció mediambientals. Xavier Freixes, membre del Comitè Executiu de CETRAA i impulsor del projecte de les etiquetes ambientals, ha comentat: “Ens sembla altament rellevant que el taller participi en aquest projecte. Amb la voluntat d’ajudar a etiquetar els més de 19 milions de vehicles amb dret a distintiu, demostren el seu compromís amb el medi ambient i la seguretat viària, donant més valor al seu paper fonamental en el manteniment i reparació responsable del parc circulant de vehicles “.

En la fase inicial del projecte participen 20 associacions provincials de CETRAA que, en virtut del compliment dels protocols establerts per la DGT pel que fa a la gestió de les etiquetes, s’encarregaran de la impressió del distintiu, l’administració de la documentació corresponent i la seva subministrament. “Es tracta sens dubte d’una gran oportunitat per als conductors, ja que mentre deixen el seu cotxe a reparar al seu taller de confiança poden aprofitar per a sol·licitar el distintiu ambiental, cada vegada més necessari donades les creixents restriccions a la circulació per motius mediambientals”, ha declarat Xavier Freixes.

Es pot comprovar quina etiqueta correspon a cada vehicle en aquest enllaç de la Direcció General de Trànsit.

Sobre CETRAA

CETRAA (Confederació Espanyola de Tallers de Reparació d’Automòbils i Afins) és una institució que agrupa 28 associacions provincials del sector del manteniment i reparació del vehicle. Fundada el 1979, la confederació està present en les 17 comunitats autònomes del territori espanyol, representant i defensant els interessos de prop de 25.000 empreses del sector del manteniment i reparació de l’automòbil, i informant als automobilistes sobre els seus drets i obligacions pel que fa al manteniment dels seus vehicles. A nivell europeu, CETRAA també s’inclou en diversos grups de treball juntament amb altres organismes internacionals per tal d’oferir el màxim suport als seus associats.