Èxit de la jornada Talks “Retornant a la normalitat ” organitzada per FECAVEM

Aprofitant el marc del Saló “Automobile Barcelona”, Fecavem hem organitzat una jornada més del cicle Talks sota el nom “Retornant a la normalitat”, oberta pel president del Saló, Enric Lacalle, i, en què cal destacar l’èxit de participació.

Jaume Roura, president de Fecavem i Gerardo Pérez, president de Faconauto, en les seves exposicions, varen intervenir per donar la seva visió del sector, les seves preocupacions i reivindicacions.

Hem de destacar l’alt grau d’interès de les ponències pel seu contingut. El Sr. Fernando Trias de Bes, va demonitzar els titulars negacionistes de la premsa per la seva toxicitat, demostrant que només revelen certes dades negatives, i que analitzant les xifres reals, estem molt poc per sota de les èpoques de la pre-pandèmia, comparant-les amb les de l’anterior crisi amb unes dades mitjanes molt per sota de la mitjana de la pandèmia. Una ponència carregada de positivitat i optimisme per al Sector.

Joan Miquel Malagelada, president del Club d’Automoció Alumni Esade, va fer una anàlisi del sector en relació al futur de la mobilitat, de l’evolució haguda i de cap on anem i quina reconversió empresarial pot suposar la venda de mobilitat i que haurem fet la correcta transició quan a l’entrar un client a l’establiment, en lloc de: Bon dia, benvingut, quin vehicle vol? li preguntem: Bon dia, benvingut, com es vol moure?

A continuació Marcel Blanes, responsable de Màrqueting Institucional Adevinta Coches.net, va aportar informació valuosa per al sector sobre les preferències dels usuaris, la fidelitat en la seva compra cap a una mateixa marca o establiment…. la posició dels vehicles segons l’energia: gasolina, diesel, híbrid, gas, elèctric…

La taula rodona conduïda per Toni Fuentes, també va tenir interès per saber com afroten els diferents actors la situació evolutiva i canviant del sector.

El Sr. Jaume Roura, president de Fecavem va reivindicar de nou el paper del sector en la mobilitat i va instar al govern de la Generalitat, representant pel Conseller d’Empresa, Hble. Sr. Roger Torrent a comptar amb la mobilitat privada com una alternativa real i amb el sector de la indústria de l’automoció pel valor que aporta a  la societat.

La cloenda a càrrec del conseller, va respondre manifestat la voluntat ferma del govern en afavorir el sector industrial i no només els fabricants i auxiliars, si no també al de la distribució i que hi estan molt implicats, naturalment sempre des de l’òptica de l’emergència climàticaem