LA INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL REVOLUCIONA LA CONDUCCIÓ DELS AUTOMÒBILS

Veure noticia original

La intel.ligència artificial revoluciona la conducció dels automòbils
• El reconeixement de la veu i els serveis a través d’internet s’alien en diversos prototips

• Els cotxes poden identificar el seu propietari i avisar-lo en cas de detectar cansament als ulls

Un conductor circula per una carretera i es vol aturar a fer un mos. Ho aprofitarà per repostar. “Control –pregunta–. De les gasolineres pròximes, quina té el dièsel més barat”. L’ordinador del cotxe respon immediatament: “A sis quilòmetres agafant el primer gir a l’esquerra”. Aquest innovador sistema, dissenyat pel Centre d’Investigació d’Intel.ligència Artificial d’Alemanya (DKFI) i posat a prova amb èxit en diversos automòbils de sèrie, és una de les moltes opcions basades en la intel.ligència artificial que incorporaran els cotxes del futur més pròxim. Les possibilitats d’internet aplicades a la conducció seran una autèntica revolució, avança Wolfgang Wahlster, director del DKFI. “En un parell d’anys”.
El sistema intel.ligent del DKFI, anomenat Linguatronic, és un ordinador que es comunica amb el conductor mitjançant altaveus i micrò- fons camuflats al frontal del cotxe (o al casc dels motoristes). Estèticament només és una pantalla similar a la dels GPS actuals, però ofereix moltes més possibilitats: obre’m la finestra posterior esquerra, truca per telèfon al Daniel, vull escoltar a la ràdio les notícies del temps, busca un hotel a Manresa… La localització de la gasolinera, per cert, ha estat possible perquè l’ordinador l’ha buscat a internet de manera automàtica. I no ho ha fet al Google, per exemple, sinó gràcies a Quaero, una xarxa experimental –auspiciada pels governs de França i Alemanya– concebuda per oferir respostes a preguntes concretes.

EN 200 COTXES DE PROVA
“Intentem millorar la comunicació entre el vehicle i el conductor mitjançant un diàleg sense teclat –continua Wahlster, que ha visitat Barcelona convidat pel programa de Ciència i Medi Ambient de la Fundació La Caixa–. El nostre objectiu és que la interacció entre la màquina i l’home sigui més intuïtiva i flexible”. De moment, aquest sistema s’ha posat a prova en vehicles de gamma alta de Mercedes i BMW, però l’any que ve s’instal.larà en 200 cotxes d’altres marques.
Les possibilitats són àmplies. Circulo sota la pluja i el cotxe em patina de manera perillosa al travessar un gual. “El cotxe envia automàticament un senyal de perill a tots els vehicles que estan situats en un radi d’un quilòmetre”, prossegueix Wahlster. I un exemple encara més clar: “He tingut un accident amb un altre cotxe –l’ordinador ho detecta perquè s’ha disparat l’airbag– i estic bloquejant la carretera en un canvi de rasant”. L’avís surt immediatament: “Redueixi la velocitat. Cotxe aturat a 600 metres”.
En un principi, aquestes possibilitats només estaran a l’abast de compradors d’una mateixa marca que intercanviaran les xarxes sense fil, però Wahlster està convençut que sistemes similars arribaran aviat a tots els models. ¿El preu? La comunicació sortirà barata per la generalització del wifi, diu l’investigador, i l’aparell costarà uns 1.000 euros. “Fa tres anys pagaves 2.000 euros per un sistema de navegació, però ara surt 10 vegades més barat. Exactament igual passarà amb la tecnologia d’internet”. No seran necessaris sensors a les carreteres, n’hi haurà prou de portar instal.lada una antena a cada cotxe.
Per evitar robatoris, aviat serà possible aplicar un reconeixedor de veu que identifiqui el propietari del cotxe. Si està cansat –els ulls se li tanquen massa, per exemple– una càmera ho detectarà i el despertarà. El mateix passarà si es desvia d’una manera estranya de la carretera. “Els sistemes per reconèixer les línies de la calçada ja existeixen, però es generalitzaran”, aventura l’investigador. I una última curiositat: si el conductor està fent una maniobra complexa, l’ordinador serà capaç de detectar-ho i silenciarà possibles trucades telefòniques.